Четвер, 25.04.2024, 05:59
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Новороздільське МУЮ
    Головна » 2014 » Липень » 15

    Правила виключної територіальної підсудності сформульовані в ст. 114 ЦПК, перелік категорій справ розширеному тлумаченню не підлягає.

    Виключна підсудність - особливий вид територіальної підсудності. Правила виключної підсудності забороняють застосування при пред'явленні позову норм інших видів територіальної підсудності - загальної (ст. 109 ЦПК), альтернативної (ст. 110 ЦПК), договірної (ст. 112 ЦПК) і підсудності, пов'язаних між собою вимог (ч. 1ст. 113 ЦПК). У разі конкуренції правил підсудності, наприклад, при об'єднанні позовів, один з яких підпадає під дії виключної підсудності, повинні застосовуватися правила виключної підсудності.

    Це означає, що пред'явлення позовів по справам, перерахованим у ст. 114 ЦПК, в інші суди, крім зазначених в ній, не допускається. Порушення цього правила є наслідком скасування судового рішення з направленням справи на новий розгляд (п. 6 ч. 1 ст. 311, п. 6 ч. 1 ст. 338 ЦПК).

    Винятком із цього правила становит ... Читати далі »

    Переглядів: 526 | Додав: Novyj_rozdil | Дата: 15.07.2014 | Коментарі (0)

    До складу спадщини входять усі права та обов'язки, що належали спадкодавцеві на момент відкриття спадщини і не припинилися внаслідок його смерті (ст. 1218 ЦК України).

    Спадщина - об'єкт спадкового правонаступництва. До складу спадщини входить не майно, а право на майно. Спадщина становить один із видів об'єктів цивільних прав, що характеризується локальним характером, адже може виступати об'єктом лише спадкових правовідносин. Крім того, спадщина має чітко визначені межі існування - з часу відкриття спадщини до оформлення спадкоємцями прав на спадщину. Останнє пов'язане з отриманням свідоцтва про право на спадщину.

    Спадщина - складний об'єкт. З огляду на це у ст. 1218 ЦК України застосовується поняття "склад спадщини", що передбачає існування окремих її елементів у вигляді прав та обов'язків. За оборотоздатністю спадщина - об'єкт, обмежений у цивільному обороті, адже коло правочинів, що можуть бути вчинені стосовно спадщини, м ... Читати далі »

    Переглядів: 945 | Додав: Novyj_rozdil | Дата: 15.07.2014 | Коментарі (0)

    Протягом І півріччя 2014 року державним реєстратором реєстраційної  служби Новороздільського міського управління юстиції зареєстровано 8 юридичних осіб та 27 фізичних осіб-підприємців. Припинило підприємницьку діяльність 6 юридичних осіб та 34 фізичних особи-підприємці.

    Загалом за вказаний період державним реєстратором проведено 334 реєстраційних дій. Видано 38 виписок, 103 витяги, 51 довідка з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

    Переглядів: 298 | Додав: Novyj_rozdil | Дата: 15.07.2014 | Коментарі (0)

    Колесо влади та контролю описує звичайну тактику, яку кривдники використовують для контролю над своїми жертвами, працівниками правоохоронних органів та іншими особами. За його допомогою проілюстровано механізми, вплив і логіку, що використовуються з метою обґрунтування насильницької та домінантної поведінки. Воно також відображає «моментальні знімки» насильницької техніки: фізичне й сексуальне насильство, емоційну образу, залякування, погрози, економічне насильство, використання чоловічої переваги, спроби ізолювати жертв та маніпулювання і знущання над дітьми.

    Хоча багато актів психологічного й емоційного насильства не пов’язані конкретно з порушенням норм, це допомагає особам, які чинять насильство, установити контроль, який часто підсилюється фізичним та сексуальним насильством.

    Застосування примусу та погроз

    1. Вислослювання погроз та/або заподіяння шкоди здоров’ю.

    2. Погроза залишити жертву, вчинити самогубство, залишити бе ... Читати далі »

    Переглядів: 526 | Додав: Novyj_rozdil | Дата: 15.07.2014 | Коментарі (0)

    Закони кожної окремої держави регулюють, як правило, дії, вчинені тількина території цієї держави. З метою гарантування охорони інтелектуальної власності своїх громадян в іноземних державах було запроваджено міжнародну охорону права інтелектуальної власності. Система міжнародних відносин, що склалася у світі в галузі охорони інтелектуальної власності, об'єднана в рамках Всесвітньої організації інтелектуальної власності (ВОІВ). ВОІВ є спеціалізованою установою Організації Об'єднаних Націй, на сьогодні в ній перебуває 155 держав. Діяльність ВОІВ спрямована на:

    розробку нових міжнародних угод і проектів з гармонізації національних законодавств;

    забезпечення міжнародної реєстрації ряду об'єктів інтелектуальної власності;

    збір і розповсюдження технічної, наукової та іншої інформації.

    Серед джерел міжнародного права щодо захисту авторських прав виділяють наступні Конвенції.

    9 вересня 1886 року в Берні було прийнято Бернську конвенцію про ... Читати далі »

    Переглядів: 3033 | Додав: Novyj_rozdil | Дата: 15.07.2014 | Коментарі (0)

    Умовами договору страхування можуть бути передбачені підстави для відмови у здійсненні страхових виплат. Рішення про відмову у страховій виплаті приймається страховиком у строк, не більший передбаченого правилами страхування, та повідомляється страхувальнику в письмовій формі з обґрунтуванням причин відмови. У жодному разі негативний фінансовий стан страховика не є підставою для відмови у виплаті страхових сум (їх частин) або страхового відшкодування страхувальнику.

    Відмову страховика у страховій виплаті може бути оскаржено страхувальником у судовому порядку.

    Отже, підставами для відмови страховика у здійсненні страхових виплат є:

    навмисні дії страхувальника або особи, на користь якої укладено договір страхування, спрямовані на настання страхового випадку;

    вчинення страхувальником-громадянином або іншою особою, на користь якої укладено договір страхування, умисного злочину, що призвів до страхового випадку;

    - подання страхувальником свідомо не ... Читати далі »

    Переглядів: 389 | Додав: Novyj_rozdil | Дата: 15.07.2014 | Коментарі (0)

    Кримінальне провадження здійснюється з додержанням принципу верховенства права, відповідно до якого людина, її права та свободи визнаються найвищими цінностями та визначають зміст і спрямованість діяльності держави.

    Принцип верховенства права у кримінальному провадженні застосовується з урахуванням практики Європейського суду з прав людини.

    Принцип верховенства права знайшов своє закріплення як у низці міжнародних нормативно-правових актів (у преамбулі КЗПЛ; преамбулі та ст. З Статуту Ради Європи, Американській конвенції про права людини та ін.), так і на національному рівні (п. 1 ст. 8 Конституції України, ст. 8 КАСУ, у преамбулі, ст. 2, ч. 1 ст. 6 ЗУ "Про судоустрій і статус суддів", ст. 5 ЗУ "Про безоплатну правову допомогу" та ін.).

    За своїм характером цей принцип є багатоаспектним і включає низку компонентів, що утворюють його зміст. Сутність верховенства права розкрита у доповіді "Про верховенство права", прийнятій на 86-му ... Читати далі »

    Переглядів: 2530 | Додав: Novyj_rozdil | Дата: 15.07.2014 | Коментарі (0)

    Відповідно до статті 10 Цивільного процесуального Кодексу України цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін.

    Сторони та інші особи, які беруть участь у справі, мають рівні права щодо подання доказів, їх дослідження та доведення перед судом їх переконливості.

    Кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

    Суд сприяє всебічному і повному з'ясуванню обставин справи: роз'яснює особам, які беруть участь у справі, їх права та обов'язки, попереджує про наслідки вчинення або невчинення процесуальних дій і сприяє здійсненню їхніх прав.

    Змагальність – один із найбільш важливих конституційних принципів сучасного судочинства. Він розкриває “джерело енергії” процесу та створює умови для всебічного та повного дослідження обставин справи та постановлення судом обґрунтованого та законного рішення.

    В сил ... Читати далі »

    Переглядів: 668 | Додав: Novyj_rozdil | Дата: 15.07.2014 | Коментарі (0)

    Створити безкоштовний сайт на uCozCopyright MyCorp © 2024