Четвер, 18.04.2024, 08:12
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Новороздільське МУЮ
    Головна » 2015 » Березень » 11 » Збільшено виплати одноразової грошової допомоги у разі смерті або каліцтва працівника міліції
    12:42
    Збільшено виплати одноразової грошової допомоги у разі смерті або каліцтва працівника міліції

    На сьогодні особливо гостро постало питання ціни життя і здоров’я  працівника міліції, що сталися у період проходження служби в органах внутрішніх справ України і воно пов’язано з проведенням бойових дій в зоні антитерористичної операції.

    До тепер,у відповідності до статті 23 Закону України «Про міліцію» при виникненні вказаних подій працівнику міліції, а в разі його смерті членам сім’ї, його батькам та утриманцям виплачувалася одноразова грошова допомога в розмірі десятирічного грошового забезпечення загиблого, що, в залежності від службового становища,в середньому становило 100-150 тисяч гривень. В той же час,розмір одноразової допомоги військовослужбовця не залежить від його службового становища і становить у разі загибелі (смерті) – 609 тис. грн. (500-кратний прожитковий мінімум, встановлений законодавством, у 2014 році – 1218 грн.).

    З метою відновлення соціальної справедливості та полегшення становища потерпілих працівників міліції, зокрема й від проведення антитерористичної операції та зменшення тягаря їх утримання та лікування, який сьогодні здебільшого несуть їх рідні, близькі та волонтерські організації прийнято Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про міліцію» (щодо виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті) або каліцтва працівника міліції)».

    Так, у разі загибелі (смерті) працівника міліції, який перебував на службі в органах внутрішніх страв, під час виконання ним службових обов’язків, сім᾽ї загиблого (померлого), його батькам та утриманцям  виплачується одноразова грошова допомога в розмірі 500-кратного прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб, в порядку та на умовах, визначених Кабінетом міністрів України.

    У разі поранення, контузії, травми або каліцтва, заподіяного працівнику міліції під час виконання ним службових обов’язків, яке призвело до  встановлення йому інвалідності, а також інвалідності, що настала в період проходження служби в органах внутрішніх справ або не пізніше ніж через три місяці після звільнення зі служби чи після закінчення цього строку,але внаслідок захворювання або нещасного випадку, що мали місце в період проходження служби в органах внутрішніх справ, залежно від ступеня втрати працездатності йому виплачується одноразова грошова допомога в розмірі:

    - 250-кратного прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб, - у разі встановлення інвалідності I групи,

    - 200-кратного прожитковогомінімуму, встановленого законом для працездатнихосіб, - у разівстановленняінвалідності II групи,

    - 150-кратного прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатнихосіб, - у разі встановлення інвалідності III групи.

    Визначення ступеня втрати працездатності працівникомміліції у періодпроходженняслужби в органах внутрішніх справ у кожному випадкуушкодженняздоров’я здійснюється в індивідуальному порядку.

    У разі отримання працівником міліції поранення (контузії, травми або каліцтва) під час виконання ним службових обов’язків, що призвело до часткової втрати працездатності без встановлення йому інвалідності, одноразова грошова допомога призначається і виплачується у розмірі, визначеному Кабінетом Міністрів України. При цьомурозміродноразовоїгрошовоїдопомоги не повинен бути меншим за 20-кратний прожитковиймінімум, встановлений законом для працездатнихосіб, та більшим за 100-кратний прожитковиймінімум, встановлений законом для працездатнихосіб.

    Переглядів: 591 | Додав: Novyj_rozdil | Рейтинг: 5.0/1
    Всього коментарів: 0
    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Створити безкоштовний сайт на uCozCopyright MyCorp © 2024