Середа, 24.04.2024, 23:16
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Серпень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Новороздільське МУЮ
    Головна » 2014 » Серпень » 19 » Домашнє насильство
    17:55
    Домашнє насильство

    Не вважається виправданням для домашнього насильства:

    1. Хвороба – лише незначний відсоток (менше 5%) насильства, що стосується близьких осіб, спричинений поведінкою внаслідок хвороби.

    2. Генетика – домашнє насильство є поведінкою, що виникає внаслідок спостереження та посилення. Це не спричинено генетично.

    3. Алкоголь та наркотики – такий елемент може бути присутнім у багатьох ситуаціях домашнього насильства, але алкоголь не змушує нікого ставати жорстоким. Алкоголь може зробити з жорстокої людини ще жорстокішу. Особи, які чинять насильство, часто посилаються на алкоголь для виправдання своєї жорстокості.

    4. «Неконтрольована» поведінка – насильство контролюється та зазвичай спрямоване лише проти членів сім’ї. Особи, які чинять насильство,обирають тих, над ким будуть знущатися, що вони робитимуть чи не робитимуть із жертвою, де і коли вони завдадуть удару. Таке прийняття рішення підтверджує, що кривдники все таки контролюють власну насильницьку поведінку.

    5. Злість:

    а) деякі епізоди, пов’язані з побиттям, трапляються і коли особа,яка чинить насильство, не заряджена емоційно або зла, і коли вона дуже сильно заряджена емоційно;

    б) особи, які чинять насильство, обирають насильство або іншу тактику (наприклад, прояв гніву) для контролю чи одержання того, що вони хочуть, або того, на що, за їх переконанням, мають право. Джерелом жорстокості є не злість, а швидше потреба кривдника одержати контроль.

    6. Стрес – усі страждають від стресу (наприклад, робота, конфлікти у стосунках, хвороба, гроші тощо), однак стрес не змушує людей бути жорстокими. Багато епізодів домашнього насильства трапляється, коли кривдник не перебуває на емоційному піку або в стані стресу. Насильство – це вибір, який робить кривдник.

    7. Поведінка жертви та проблеми у стосунках – врахування стосунків або поведінки жертви для пояснення домашнього насильства ставить наголос не на діях особи, яка чинить насильство та відповідальна за нього.

    Жертва насильства в сім’ї – член сім’ї, який постраждав від фізичного, сексуального, психологічного чи економічного насильства з боку іншого члена сім’ї.

    Жертвою насильства є будь-який член сім’ї, якому діями іншого члена цієї сім’ї спричинена матеріальна або нематеріальна шкода, тобто порушені його конституційні права і свободи.

    Як свідчить статистика органів внутрішніх справ, близько 90% потерпілих від насильства в сім’ї – жінки.

    Можна навести ряд причин того, чому жінки, які потерпають від подружнього насильства, не розривають шлюб із кривдником:

    – відсутність (або впевненість у відсутності) альтернатив у сфері працевлаштування та джерел надходження фінансів (часто всі грошові надходження контролює чоловік). Ця проблема є особливо значущою для жінок із дітьми;

    – відсутність житла або іншого помешкання, куди жінка могла б переїхати та забрати своїх дітей;

    – соціальні, культурні та сімейні традиції, які декларують шлюб найвищою цінністю та закликають до збереження родини за будь-яку ціну;

    – наявність людей, які переконують жінку (або підтримують у неї впевненість) у тому, що вона сама винна в насильстві і що може зупинити його, повністю підкорившись вимогам партнера;

    – іммобілізація в результаті психологічної та/або фізичної травми (травмовані особи часто не можуть мобілізувати власні ресурси, необхідні для припинення деструктивних шлюбних стосунків і початку нового життя для себе та своїх дітей, особливо безпосередньо після травмування).

    Переглядів: 384 | Додав: Novyj_rozdil | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Створити безкоштовний сайт на uCozCopyright MyCorp © 2024