П`ятниця, 29.03.2024, 15:11
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Новороздільське МУЮ
    Головна » 2014 » Липень » 3 » Законодавство, яке діє на території Автономної Республіки Крим
    15:27
    Законодавство, яке діє на території Автономної Республіки Крим

    Міністерство юстиції України надає роз’яснення про законодавство, яке діє на території Автономної Республіки Крим, листом від 12 травня 2014 № 6616-0-33-14/12.2.

    Згідно цього листа, статус території України, тимчасово окупованої внаслідок збройної агресії Російської Федерації, правовий режим на цій території, особливості діяльності державних органів та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій в умовах такого режиму, додержання та захисту прав і свобод людини і громадянина, а також прав і законних інтересів юридичних осіб визначено Законом України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" (далі - Закон) від 15 квітня 2014 року № 1207-VII.

    Відповідно до статті 1 Закону тимчасово окупована територія України є невід'ємною частиною території України, на яку поширюється дія Конституції і законів України.

    Статтею 13 Закону визначено, що особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території визначаються законом.

     

    Щодо компетенції судів

    Відповідно до статті 15 Господарського процесуального кодексу України справи у спорах, що виникають при виконанні господарських договорів та з інших підстав, а також справи про визнання недійсними актів розглядаються господарським судом за місцезнаходженням відповідача.

    При цьому слід враховувати, що 15 квітня 2014 року Верховною Радою України прийнятоЗакон України "Про забезпечення прав і свобод громадян на тимчасово окупованій території України", положеннями статті 12 якого передбачено, що у зв'язку з неможливістю здійснювати правосуддя судами Автономної Республіки Крим та міста Севастополя на тимчасово окупованих територіях господарські справи, підсудні Господарському суду Автономної Республіки Крим, розглядаються господарським судом Київської області, господарські справи, підсудні господарському суду міста Севастополя, - господарським судом міста Києва, а господарські справи, підсудні Севастопольському апеляційному господарському суду, - Київським апеляційним господарським судом.

    Справи, що перебувають у провадженні судів, розташованих на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, та розгляд яких не закінчено, передаються судам відповідно до встановленої цим Законом підсудності, протягом десяти робочих днів з дня набрання ним чинності або з дня встановлення такої підсудності.

    Також зазначаємо, що відповідно до положень статті 5 Закону відшкодування матеріальної та моральної шкоди, заподіяної внаслідок тимчасової окупації державі Україна, юридичним особам, громадським об'єднанням, громадянам України, іноземцям та особам без громадянства, у повному обсязі покладається на Російську Федерацію як на державу, що здійснює окупацію.

    При цьому Міністерство юстиції Укераїни повідомляє, що листи міністерств та інших центральних органів виконавчої влади не є нормативно-правовими актами, вони мають лише роз'яснювальний, інформаційний характер і не встановлюють правових норм.

    Отже, лист Міністерства юстиції щодо надання роз'яснення стосовно законодавства, яке діє на території Автономної Республіки Крим, носить персоніфікований та інформаційно-роз'яснювальний характер, не встановлює нових правових норм і відповідно не є нормативно-правовим актом.

     

    Переглядів: 433 | Додав: Novyj_rozdil | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Створити безкоштовний сайт на uCozCopyright MyCorp © 2024