Четвер, 25.04.2024, 13:46
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Новороздільське МУЮ
    Головна » 2014 » Липень » 4 » Спрощено систему припинення підприємницької діяльності для фізичних осіб-підприємців!
    15:56
    Спрощено систему припинення підприємницької діяльності для фізичних осіб-підприємців!

    В Україні 7 червня 2014 року офіційно опубліковано Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедури державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців за заявницьким принципом» від 13 травня 2014 року №1258-VII.

    Цей закон набирає чинності через місяць з дня його опублікування, тобто 7 липня 2014 року. Закон спрямований на запровадження заявницького принципу державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичних осіб-підприємців. Основною метою закону є істотне полегшення процедур, що застосовуються під час припинення підприємницької діяльності фізичних осіб – підприємців, та зниження строку такого припинення до одного робочого дня.

    До набрання чинності законом державна реєстрація припинення підприємницької діяльності фізичних осіб – підприємців здійснювалась за досить складною процедурою. З набранням чинності вищезазначеним законом таку процедуру буде спрощено, зокрема знижується її строк до одного робочого дня та зменшується перелік документів які необхідні державному реєстратору для вчинення реєстраційної дії, щодо припинення фізичної особи підприємця, а саме:

    - у разі припинення за власним рішенням  надається лише  відповідна реєстраційна картка;

    - у разі припинення за рішенням суду – надається рішення суду та відповідна реєстраційна картка (картка заповнюється державним реєстратором).

    Отже, з 7 липня 2014 року для проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичною особою - підприємцем за її рішенням фізична особа - підприємець або уповноважена нею особа подає (надсилає) державному реєстратору реєстраційну картку (форма 12) на проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичною особою - підприємцем за її рішенням.

    Державний реєстратор за відсутності підстав для залишення документу, поданого для проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичною особою - підприємцем за її рішенням, без розгляду зобов'язаний не пізніше наступного робочого дня з дати надходження цього документу внести до Єдиного державного реєстру запис про проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичною особою - підприємцем та в той же день видати (надіслати поштовим відправленням з описом вкладення) їй повідомлення про внесення такого запису.

     

    Переглядів: 372 | Додав: Novyj_rozdil | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Створити безкоштовний сайт на uCozCopyright MyCorp © 2024