Субота, 20.04.2024, 05:21
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Новороздільське МУЮ
    Головна » 2014 » Червень » 13 » "Соціальний пакет" учасника антитерористичної операції
    12:10
    "Соціальний пакет" учасника антитерористичної операції

    Кожна людина, яку призвали на військову службу під час мобілізації, має знати, що із дня відправлення у військову частину з обласного збірного пункту вона набуває нового юридичного статусу і на неї поширюється  ціла низка нормативно-правових актів, що регулюють військову службу та статус військовозобов’язаних. Це зокрема Закони України «Про військовий обов’язок і військову службу», «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців і членів їх сімей» та низка підзаконних актів, які в нинішніх умовах антитерористичної операції на сході держави уточнюються та розширюються з метою зміцнити соціальний статус кожного військовозобов’язаного.

    Так, 4 червня цього року постановою Кабінету міністрів України №158 за безпосередню участь в антитерористичних операціях, здійсненні заходів із забезпечення правопорядку на державному кордоні, відбиття збройного нападу на об’єкти, що охороняються військовослужбовцями, звільнення цих об’єктів у разі захоплення або спроби насильного заволодіння зброєю, бойовою та іншою технікою встановлено винагороду військовослужбовцям, у тому числі строкової військової служби, особам рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, водіям автотранспортних засобів Національної гвардії і Державної прикордонної служби. Сума винагороди визначена у розмірі 100% місячного грошового забезпечення та зарплати, але не менше 3 тис. грн, в розрахунку на місяць. Ці кошти будуть виплачувати, починаючи з 1 травня цього року.

    Зазначена винагорода є суттєвим додатком до вже наявних пільг військовослужбовцям,  основними з яких є:

    збереження  за  працівниками, призваними на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, але не більше одного року, місця роботи, посади і середнього заробітку на підприємстві, в установі, організації, в яких вони працювали на час призову, незалежно від підпорядкування та форми власності з одночасним грошовим забезпеченням як військовослужбовців.

    зарахування часу перебування на військовій службі до страхового стажу в подвійному розмірі, стажу роботи, стажу роботи за спеціальністю, а також стажу державної служби, якщо особа перебуває на державній службі.

    збереження за громадянами України, які проходять військову службу за 
    призовом під час мобілізації, на особливий період, державної реєстрації підприємницької діяльності фізичних осіб − підприємців.

    збереження виплати пенсій мобілізованим військовим пенсіонерам у разі призову їх на службу під час мобілізації. Після звільнення зі служби таким пенсіонерам має бути проведений перерахунок розміру пенсії з урахуванням додаткової вислуги років на день демобілізації. Якщо ж новий розмір пенсії виявиться меншим ніж той, що людина мала раніше, вона просто отримуватиме пенсію, в розмірі встановленому до  мобілізації.

    отримання учасниками антитерористичної операції статусу учасника бойових дій, а відповідно, пільг і преференцій передбачених законом для даної категорії осіб (75% знижка на житлово-комунальні послуги, безоплатне санітарно-курортне лікування одержання ліків за рецептом лікаря тощо)

    заохочення військовослужбовців які беруть участь в антитерористичній операції черговими військовими званнями.

    у випадку порання, контузії чи іншого ушкодження здоров᾽я на безоплатне медичне обслуговування (лікування, медичну реабілітацію та інше) в Клінічній лікарні «Феофанія» Державного управління справами.

    Дуже важливим є і те, що є життя і здоров’я кожного мобілізованого є фактично застрахованим. Так, Постанова Кабінету Міністрів України № 975 від 25 грудня 2013 року «Про затвердження Порядку призначення і виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті), інвалідності або часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності військовослужбовців, військовозобов’язаних та резервістів, які призвані на навчальні (або перевірочні) та спеціальні збори чи для проходження служби у військовому резерві» передбачає, що у разі загибелі військовозобов’язаного під час виконання ним обов’язків військової служби членам його сім’ї, батькам та утриманцям виплачується одноразова грошова допомога у розмірі 500-кратного прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб на дату смерті, що станом на 1.01.2014 року становить 609 тисяч гривень. Передбачає вищезгадана Постанова і виплати мобілізованим у разі їх поранення, каліцтва, отримання ними травми. Розмір виплати залежатиме від ступеня тяжкості отриманих травм.

    Переглядів: 363 | Додав: Novyj_rozdil | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Створити безкоштовний сайт на uCozCopyright MyCorp © 2024