Вівторок, 23.04.2024, 11:55
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Липень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Новороздільське МУЮ
    Головна » 2015 » Липень » 31 » Засновники політичної партії
    14:25
    Засновники політичної партії

    Політична партія згідно з Конституцією України та ЗакономУкраїни «Про об’єднання громадян» є різновидом об’єднання громадян.

    Засновниками політичної партії можуть бути лише громадяни України, які досягли 18-ти років, не обмеженісудомвдієздатностіі не тримаються у місцях позбавлення волі. Нотаріально засвідчена зтрьох засновників встановленого зразку, підписана трьома засновниками, подається разом з іншимидокументамидоМіністерства юстиції України, як реєструючого органу.

    Рішення про створення політичної партії приймається на її установчому з'їзді (конференції, зборах). Це рішення має бути підтримано підписами не менше десяти тисяч громадян України, які відповідно до Конституції України мають право голосу на виборах, зібраними не менш як у двох третинах районів не менш як двох третин областей України, міст Києва і Севастополя та не менш як у двох третинах районів Автономної Республіки Крим.

    На установчому з'їзді (конференції, зборах) політичної партії затверджуються статут і програма політичної партії, обираються її керівні і контрольно-ревізійні органи.

    Діяльність політичної партії може здійснюватися лише після її реєстрації. Не допускається діяльність незареєстрованих політичних партій.

    Порядок прийняття та виключення з членів партії визначає Статутпартії.Законом України «Про об’єднання громадян» заборонена відмова у прийнятті або виключення з політичної партії особи в зв'язку з її статтю або національною належністю. Обмеження щодо перебування у політичних партіях окремих категорій громадян встановлюються Конституцієюта законами України.

    Членом політичної партії може бути лише громадянин України, який відповідно до Конституції України має право голосу на виборах.Громадянин України може перебувати одночасно лише в одній політичній партії. Членами політичних партій не можуть бути:

    1. судді;
    2.  працівники прокуратури;
    3.  працівники органів внутрішніх справ;
    4.  співробітники Служби безпеки України;
    5.  військовослужбовці.

    На час перебування на зазначених посадах або службі члени політичної партії зупиняють членство в цій партії.Порядок вступу до політичної партії, зупинення та припинення членства в. ній визначається статутом політичної партії.

    Членство в політичній партії є фіксованим. Обов'язковою умовою фіксації членства в політичній партії є наявність заяви громадянина України, поданої др статутного органу політичної партії, про бажання стати членом цієї партії.
    Форма фіксації членства в політичній партії визначається статутом політичної партії.
    Не допускається створення і діяльність-структурних осередків політичних партій в органах виконавчої та судової влади і виконавчих органах місцевого самоврядування, військових формуваннях, а також на державних підприємствах, у навчальних закладах та інших державних установах і організаціях.

    Переглядів: 727 | Додав: Novyj_rozdil | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Створити безкоштовний сайт на uCozCopyright MyCorp © 2024