П`ятниця, 29.03.2024, 12:27
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Новороздільське МУЮ
    Головна » 2016 » Лютий » 17 » РОЗ’ЯСНЕННЯ ПОРЯДКУ ОТРИМАННЯ ЕЛЕКТРОННОГО АПОСТИЛЯ
    15:06
    РОЗ’ЯСНЕННЯ ПОРЯДКУ ОТРИМАННЯ ЕЛЕКТРОННОГО АПОСТИЛЯ

     

             Відтепер проставлення апостиля на офіційних документах, призначених для використання на території інших держав, здійснюється за допомогою програмних засобів ведення електронного реєстру апостилів.

         Проставлення апостиля здійснюється за заявою  будь-якої особи, яка подає відповідний документ шляхом її особистого звернення до територіальних органів Міністерства юстиції України.

        Заява на проставлення апостиля формується посадовою особою відділу державної реєстрації актів цивільного стану за допомогою програмних засобів ведення реєстру. Заявник подає посадовій особі відділу державної реєстрації актів цивільного стану документ що посвідчує його особу, оригінал документа на якому проставляється апостиль та документ про оплату послуги з проставлення апостиля на суму 51 гривня.

       У разі, коли заявник звільнений від оплати послуг з проставлення апостиля, він подає посадові особі відділу державної реєстрації актів цивільного стану документ, який підтверджує його право на звільнення від сплати, з якого посадова особа відділу виготовляє копію та долучає до заяви.

        Для проставлення апостиля подаються окремі зави для кожного виду документів, виданих органами юстиції, судами або оформлених нотаріусами України, кількість документів, які додаються до однієї заяви, необмежена.

       Звертаємо увагу на те, що оплата з проставлення апостиля здійснюється відповідно до кількості поданих разом із заявою документів. Ніякої додаткової плати не передбачено.

       Документи, подані для проставлення апостиля, розглядаються Міністерством юстиції України. За результатами розгляду заяви та поданих документів посадова особа Міністерства юстиції України проставляє апостиль або відмовляє у його проставленні. Причина відмови зазначається у повідомленні про відмову.

       Про результати розгляду заяви та поданих для апостиля документів посадова особа відділу державної реєстрації актів цивільного стану за місцем особистого звернення заявника інформує його, використовуючи контактні дані вказані у заяві.

       Документи, які подавались для проставлення апостиля, вже з проставленим апостилем видаються заявнику або іншій особі, вказаній у заяві. У разі відмови, заявнику надаються документи, подані для проставлення апостиля та повідомлення про відмову в апостилі. Звертаємо увагу, що у разі відмови в проставленні апостилю плата за надання послуг з проставлення апостиля не повертається.

    Переглядів: 285 | Додав: Novyj_rozdil | Рейтинг: 5.0/1
    Всього коментарів: 0
    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Створити безкоштовний сайт на uCozCopyright MyCorp © 2024