Вівторок, 16.04.2024, 13:52
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Новороздільське МУЮ
    Головна » 2013 » Листопад » 15 » Припинення підприємницької діяльності фізичною особою-підприємцем
    12:13
    Припинення підприємницької діяльності фізичною особою-підприємцем

    Процедуру припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця (далі – ФОП) можна умовно розділити на 3 етапи:

    І. Прийняття рішення про припинення підприємницької діяльності та внесення державним реєстратором до державного реєстру запису про рішення фізичної особи щодо припинення підприємницької діяльності;

    ІІ. Проведення перевірки органом Міндоходів, отримання довідки про відсутність заборгованості з податків та єдиного внеску;

    ІІІ. Внесення державним реєстратором до Єдиного державного реєстру запису про припинення підприємницької діяльності фізичної особи.

    Перший етап

    У разі прийняття ФОП рішення про припинення підприємницької діяльності такий ФОП повинен розпочати процедуру припинення діяльності з подання державному реєстратору за місцем своєї реєстрації таких документів:

     заяви про припинення підприємницької діяльності, заповненої українською мовою, за формою затвердженою наказом Міністерства юстиції України від 17.04.2013 №730/5;

     нотаріально засвідченої довіреності, у випадку, якщо документи подаються представником ФОП.

    Зазначені документи можна надіслати держреєстратору рекомендованим листом з описом вкладення.

    У разі особистого подання документів ФОП при собі слід обов'язково мати паспорт, а представнику ФОП – нотаріально завірену довіреність з правом підпису документів та вчинення дій з припинення підприємницької діяльності ФОП.

    Державний реєстратор не пізніше наступного робочого дня з дати надходження зазначених документів зобов’язаний внести до Єдиного державного реєстру запис про рішення щодо припинення ФОП підприємницької діяльності із зазначенням відомостей про порядок та строк заявлення кредиторами своїх вимог і в той самий день передати органам статистики, доходів і зборів, Пенсійного фонду України повідомлення про внесення такого запису.

    Повідомлення про внесення запису до Єдиного державного реєстру про рішення ФОП щодо припинення нею підприємницької діяльності публікується у спеціалізованому друкованому засобі масової інформації. Мета публікації - виявлення кредиторів фізичної особи - підприємця для пред'явлення до останнього своїх грошових вимог у двомісячний термін від дня публікації. Максимальний термін виявлення кредиторів при ліквідації СПД не може перевищувати 3 місяці.

    Другий етап

    Для отримання довідки про відсутність заборгованості з податків і єдиного внеску ФОП слід подати до органу Міндоходів за місцем своєї реєстрації такі документи:

     заяву про припинення платника податків (форма №8-ОПП) за власним бажанням ФОП;

     оригінали та завірені податковою інспекцією копії всіх раніше отриманих в податковій документів (патенти, свідоцтва, довідки форми №4-ОПП, інші документи), які підлягають обов'язковому поверненню до органу Міндоходів.

    Після одержання зазначених документів орган Міндоходів призначає позапланову перевірку, яка має бути проведена в межах одного місяця.

    По завершенні перевірки у разі відсутності у ФОП заборгованості з податків і зборів, єдиного внеску орган Міндоходів видає підприємцю довідку про відсутність заборгованості з податків і зборів (форма №22-ОПП), довідку про відсутність заборгованості з єдиного внеску (форма 3-ЄСВ), які дійсні протягом двох місяців з дати їх реєстрації.

    Третій етап

    ФОП, не раніше ніж через два місяці з моменту публікації оголошення про припинення діяльності, у разі відсутності заборгованості перед кредиторами (бюджетом, постачальниками і т.д.), подає держреєстратору такі документи:

     реєстраційну картку на проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця (форма №12);

     довідки органу Міндоходів про відсутність заборгованості з податків і зборів (форма №22-ОПП) та з єдиного внеску(форма 3-ЄСВ).

    Не пізніше наступного дня після прийняття зазначених документів державний реєстратор зобов'язаний видати (надіслати рекомендованим листом) ФОП або його представнику повідомлення про проведення реєстрації припинення підприємницької діяльності ФОП. З моменту оформлення такого повідомлення реєстрація ФОП вважається скасованою.

    Органи статистики, доходів і зборів, Пенсійного фонду України, на підставі отриманих від Держреєстратора повідомлення та відомості з реєстраційної картки про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності ФОП самостійно знімають з обліку такого підприємця.

    Порядок державної реєстрації припинення підприємницької діяльності затверджений Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців»від 15.05.2003 №755-ІV та викладений в «Порядку обліку платників податків і зборів», затвердженому наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011 №1588.


    З сайту Головного управління юстиції у Львівській області

    Переглядів: 454 | Додав: Novyj_rozdil | Рейтинг: 1.0/1
    Всього коментарів: 1
    1 Андрій  
    0
    На третьому етапі реєстратор вимагає ще й довідку з пенсійного фонду про відсутність заборгованості по страхових внесках

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Створити безкоштовний сайт на uCozCopyright MyCorp © 2024