П`ятниця, 26.04.2024, 07:39
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Новороздільське МУЮ
    Головна » 2015 » Січень » 15 » ПОВІСТКА ПРО МОБІЛІЗАЦІЮ
    16:46
    ПОВІСТКА ПРО МОБІЛІЗАЦІЮ

          Згідно з  Законом України "Про загальний військовий обов'язок
    і військову службу" військовозобов'язані  і  призовники перебувають на військовому обліку за місцем проживання:  ті,  які проживають у містах   і   селищах,  де  є  районні (міські)  військкомати,  - у військових комісаріатах,  а які проживають у сільській  місцевості чи  у  містах  і селищах,  де немає військкоматів,  - у виконкомах міських, селищних і сільських Рад.

    Оповіщення громадян про призов на строкову військову службу та їх прибуття на призовні дільниці відбувається за наказами районних військових комісарів і повістками, врученими призовникам через житлово-експлуатаційні організації, домовласників, відповідні виконавчі органи сільських, селищних і міських рад, де немає військових комісаріатів, керівників підприємств, установ, організацій, навчальних закладів незалежно від підпорядкування і форми власності. У необхіднихвипадкахповісткиможутьвручатисягромадянамбезпосередньо за місцем їх проживання.

    Виклики наприклад по телефону чи поштою не повинні рахуватися як належне повідомлення. В особових справах призовників повинен зберігатися корінець повістки з підписом призовника про те, що його попереджено про день і час явки у районний військовий комісаріат. 

    У повістках вказується вся необхідна інформація про документи, які потрібно взяти із собою у військкомат.  Зокрема повинна бути вказана інформація про дату на яку викликається особа та адресу установи до якої необхідно з᾽явитися. Також повинен бути зазначений перелік документів, які необхідно мати з собою. Внизу вказуються відомості про військового комісара району.

    Особи,  які отримали персональні повістки районного  (міського)  військкомату,  повинні суворо виконувати викладені в них вимоги.  В усіх випадках виклику міськими,  селищними,  сільськими  радами  військовозобов'язані  і призовники  повинні  з'явитися  точно  у встановлений час і місце, маючи при собі військовий квиток або посвідчення  про  приписку до призовної дільниці і паспорт.  Водії транспортних засобів повинні мати при собі посвідчення водія на право керування ними.

     У випадку втрати військового  квитка  чи посвідчення  про приписку  до  призовної дільниці військовозобов'язані і призовники негайно повинні доповісти про це письмово військовому комісару  за місцем військового обліку.

    У   випадку   каліцтва   чи   після   перенесених   тяжких захворювань,  які порушили працездатність,  військовозобов'язані і призовники зобов'язані подати про це заяву до районного (міського) військкомату  чи  в   обліковий  орган,  де  вони  перебувають  на військовому обліку.

    Особі, якій вручено повістку необхідно пам’ятати що за неявку військовозобов’язаних на виклик до військогово комісаріату без поважних причин настає адміністративна чи кримінальна відповідальність.

    Переглядів: 714 | Додав: Novyj_rozdil | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Створити безкоштовний сайт на uCozCopyright MyCorp © 2024