Субота, 27.04.2024, 04:43
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Новороздільське МУЮ
    Головна » 2013 » Жовтень » 22 » Порядок стягнення штрафів у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху
    16:08
    Порядок стягнення штрафів у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху
    Порядок дорожнього руху на всій території України регулюються Правилами дорожнього руху, вони визначають правові та соціальні основи дорожнього руху з метою захисту життя та здоров'я громадян, створення безпечних і комфортних умов для учасників руху.            
       Забезпечення безпеки дорожнього руху в Україні покладається на відповідний підрозділ Міністерства внутрішніх справ України - державною автомобільною інспекцією (ДАІ), і здійснюється шляхом контролю за дотриманням власниками і водіями транспортних засобів вимог Закону України "Про дорожній рух" та "Правил дорожнього руху", норм та стандартів з питань забезпечення безпеки дорожнього руху.    
               При виявлення порушень зазначених вимог, органи державної інспекції, розглядають справу про адміністративне правопорушення та виносять постанову про притягнення до адміністративної відповідальності особи винної в здійсненні порушення, якою встановлюється вид та розмір адміністративної відповідальності.           
         В разі невиконання постанови протягом 15 днів з дня її винесення, згідно ст. 308 Кодексу про адміністративні порушення, постанова передається для примусового виконання до органів державної виконавчої служби. Разом з цим розмір адміністративного штрафу передбаченого за дане правопорушення подвоюється.          
         Органи Виконавчої служби відкривають виконавче провадження про примусове виконання постанови про стягнення адміністративного штрафу. Правопорушник за справою про адміністративне правопорушення на стадії виконавчого провадження отримує статус боржника. У постанові, державний виконавець вказує про необхідність боржнику самостійно виконати оплату штрафу у встановлений строк.         
           В разі невиконання, самостійно, оплати штрафу у вказаний державним виконавцем строк, на боржника покладаються додатково витрат на проведення виконавчих дій в розмірі встановленому згідно розрахунку витрат на проведення виконавчих дій та виконавчий збір в розмірі 10% від суми штрафу який підлягає стягненню, згідно ст.. 28 та 41 ЗУ «Про виконавче провадження».      
              З метою примусового виконання постанови про стягнення адміністративного штрафу, стягнення звертається на все майно боржника та полягає у його арешті, вилученні та примусовій реалізації, згідно ст.. 52 ЗУ «Про виконавче провадження».        
           Вилучені або отриманні кошти з реалізації арештованого майна використовуються для погашення заборгованості та перераховуються в дохід держави, а виконавче провадження закривається.          
         В закінчення, хочу зазначити про необхідність дотримування вимог "Правил дорожнього руху" за для створення безпечних і комфортних умов для всіх учасників дорожнього руху.

    Провідний спеціаліст відділу ДВС 
    Унгурян О.В.
    Переглядів: 444 | Додав: Novyj_rozdil | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Створити безкоштовний сайт на uCozCopyright MyCorp © 2024