П`ятниця, 29.03.2024, 11:03
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Новороздільське МУЮ
    Головна » 2014 » Жовтень » 23 » Порядок голосування на виборчій дільниці
    11:23
    Порядок голосування на виборчій дільниці

       

         Відповідно до Указу Президента України від 27.08.2014 №690/2014 «Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів» 26 жовтня 2014 року відбудуться позачергові вибори народних депутатів України.

             Голосування проводитиметься 26 жовтня з 08:00 до 20:00 без перерви. Тобто, виборці, які на 20-у годину прийдуть до дільниці, матимуть право проголосувати

             Не забувайте також, що в ніч з 25 на 26 жовтня Україна переходить на зимовий час і стрілки годинників будуть переведені на годину назад.

             Голосувати можна буде або на виборчій дільниці, до якої Ви відноситеся за місцем своєї реєстрації, або ж на яку Ви тимчасово змінили місце голосування.

             Вирушаючи на дільницю, не забудьте взяти із собою свій паспорт громадянина України. Якщо Ви є особою, недавно прийнятою до громадянства України, то беріть тимчасове посвідчення. Пред’явивши один з цих документів члену ДВК, Ви отримаєте виборчий бюлетень, щоб проголосувати.

             Ані водійські права, ані студентський квиток, ані різного роду «статусні» посвідчення (пенсійні, службові тощо) не є документом, на підставі якого Вам можуть видати бюлетень. Зверніть увагу, що бюлетень видадуть лише, якщо Ви є у списку виборців!

             За військовим квитком, за наявності особи в списку виборців на дільниці, бюлетень можуть отримати тільки військовослужбовці строкової служби.

             Якщо Ви голосуєте на дільниці, до якої Ви відноситеся за місцем своєї реєстрації («прописки»), то Вам повинні надати 2 виборчих бюлетені: один для голосування у загальнодержавному окрузі (за партію) та один в одномандатному (за кандидата-мажоритарника).

             Якщо ж Ви тимчасово змінили місце голосування (голосуєте не в населеному пункті своєї «прописки» й за межами відповідного округу), то Вам видадуть лише один бюлетень – для голосування у загальнодержавному окрузі (за партію).

             Прийшовши на свою виборчу дільницю та зайшовши безпосередньо до приміщення для голосування, Вам треба буде:

    1) знайти табличку з назвою вулиці та номером будинку Вашого проживання і підійти до відповідного столу;

    2) пред’явити члену ДВК свій документ, що посвідчує особу та громадянство України;

    3) за наявності Вас у списку виборців на цій дільниці – поставити в ньому у відповідній графі підпис про отримання виборчого бюлетеня.

             В цей час, коли один член комісії надасть Вам можливість підписатися за бюлетень, інший член виборчої комісії має вписати в контрольних талонах кожного з бюлетенів своє прізвище, ініціали, розписатися та проставити номер, за яким Вас внесено до списку виборців на дільниці,. Потім він надасть Вам на підпис бюлетені. Підпишіться у визначеному місці контрольного талону і передайте бюлетені члену ДВК.

             Після того, як член виборчої комісії відокремить від бюлетенів контрольні талони, Ви можете брати бюлетені і прямувати до кабіни для таємного голосування.

             Зверніть увагу, щоб безпосередньо на виборчому бюлетені ніхто не поставив будь-які позначки, окрім зазначених вище. Інакше при підрахунку голосів Ваш бюлетень можуть не врахувати.

             Варто пам’ятати, що в день голосування зміни до уточненого списку виборців вносяться виключно на підставі рішення суду. А тому, коли завчасно не перевірили себе в списку виборців і в день голосування виявилося, що Вас туди не включили, то проголосувати зможете лише, якщо покажете рішення суду про включення Вас до списку виборців.

             Якщо виявилося, що в списку виборців Ваші персональні дані внесли з помилкою (неправильно написали прізвище, ім’я, по батькові, дату народження, номер будинку, квартири місця проживання), то проголосувати Ви зможете. Але за умови, що, незважаючи на такі технічні описки, є зрозумілим, що до списку виборців включено саме Вас.

             На цих виборах у бюлетенях не буде графи «Не підтримую жодного кандидата в народні депутати» чи «Проти всіх». Тож маєте чітко визначатися зі своїм волевиявленням.

             Якщо Ви випадково зіпсували виборчий бюлетень або ж помилилися в ньому, то маєте право один раз на його заміну. Для цього Вам потрібно невідкладно звернутися з письмовою заявою до члена виборчої комісії, який видав бюлетень, з проханням видати інший. Зазвичай, зразки таких заяв є в комісії.

             Інший виборчий бюлетень видається тільки в обмін на неправильно заповнений. При цьому, в списку виборців навпроти прізвища виборця, який допустив помилку при заповненні виборчого бюлетеня, уповноважений член ДВК робить відповідну позначку про видачу бюлетеня взамін фактично зіпсованого. Цю помітку член комісії засвідчує своїм підписом.

             Якщо Ви голосуєте за місцем перебування («на дому»), то процедура видачі Вам бюлетеня є аналогічною. Забезпечується вона не менш як трьома членами ДВК.

    Переглядів: 385 | Додав: Novyj_rozdil | Рейтинг: 5.0/2
    Всього коментарів: 0
    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Створити безкоштовний сайт на uCozCopyright MyCorp © 2024