Середа, 24.04.2024, 12:49
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Новороздільське МУЮ
    Головна » 2015 » Червень » 9 » Новації у сфері державної реєстрації права оренди на землі сільськогосподарського призначення
    11:16
    Новації у сфері державної реєстрації права оренди на землі сільськогосподарського призначення

    З 1 квітня 2015 року нотаріуси отримали право проводити реєстрацію договорів оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення.

             В Україні працює понад 7000 державних та приватних нотаріусів. Нотаріальна спільнота має своїх представників навіть у невеликих населених пунктах. 

             Реєстрація договорів оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення завжди була однією з найгостріших проблем аграрних регіонів.

             У 2014 році було зареєстровано понад 860 тис. прав оренди земель сільськогосподарського призначення. З початку 2015 року зареєстровано понад 175 тис. договорів. 

             Нова система реєстрації договорів оренди сільгоспземель надає наступні переваги: розширення за рахунок 7000 нотаріусів кількості пунктів, де можна провести реєстрацію; громадяни зможуть самостійно обирати звернутися їм до державного реєстратора чи до нотаріуса; ліквідація черг при реєстрації договорів оренди сільгоспземель; збільшення оперативності реєстрації і якості послуг за рахунок збільшення конкуренції; ліквідація корупційної складової за «пришвидшення процесу».

             Тепер кожен, хто хоче зареєструвати, наприклад, договір оренди на земельний пай, може звернутися до нотаріуса і оформити своє право.     Надання нотаріусам доступу до Державного земельного кадастру робить процедуру реєстрації більш простішою  і доступнішою для громадян".

             Додатково зазначу, що в рамках реформи реєстраційної служби, а також децентралізації відбувається передача частини державних функцій з реєстрації майна та бізнесу на місця. В майбутньому за державою планується залишити лише функції: власника і адміністратора реєстрів; надання суб’єктам реєстрації допуску до даних реєстрів; визначення стандартів надання послуг з реєстрації.

             Всі інші функції з реєстрації, по мірі готовності приймаючих суб’єктів, мають бути передані місцевим органам влади, нотаріусам, а з часом – банкам.

             Ознайомитися з списком нотаріусів міста Нового Роздолу Львівської області можна на офіційному веб – сайті Новороздільського міського управління юстиції за адресою: http://nrozdiljst.at.ua

    Переглядів: 400 | Додав: Novyj_rozdil | Рейтинг: 5.0/1
    Всього коментарів: 0
    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Створити безкоштовний сайт на uCozCopyright MyCorp © 2024