П`ятниця, 26.04.2024, 20:48
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Новороздільське МУЮ
    Головна » 2013 » Листопад » 6 » Необхідні заходи для попередження корупції в разі виникнення конфлікту інтересів
    20:23
    Необхідні заходи для попередження корупції в разі виникнення конфлікту інтересів

    Забезпечення чіткого і реалістичного опису обставин і стосунків, котрі здатні спричиняти корупцію і які виникають довкола ситуацій щодо конфлікту інтересів.

    a) Загальний опис ситуацій, пов'язаних з конфліктом інтересів, має відповідати загальній ідеї, що існують ситуації, в яких приватні інтереси державної посадової особи або її приналежність до партії чи організації вступають або потенційно здатні вступити в конфлікт з належним виконанням офіційних обов'язків цієї особи. Цей опис має підкреслювати загальне завдання політики -- зміцнення громадської довіри до органів державної влади.

    b) Опис також має враховувати, що хоча на практиці неможливо уникнути певних конфліктів інтересів, державні органи повинні вирішувати завдання щодо визначення конкретних ситуацій і напрямків функціональної діяльності, які є несумісними з роллю цих органів або функцією державного управління, оскільки довіра суспільства до доброчесності, безпристрасності і особистої незацікавленості державних посадових осіб, які виконують ці функції, може бути підірвана, якщо конфлікт залишається невирішеним.

    c) Політика щодо запобігання корупції повинна пропонувати низку прикладів приватних інтересів, які спричиняють до конфліктних ситуацій. Йдеться, зокрема, про фінансові і економічні інтереси, борги і активи, приналежність до комерційних і некомерційних організацій, зв'язки з політичними, профспілковими або професіональними організаціями, а також інші інтереси, які випливають із статусу чиновника як приватної особи, підприємницькі, ділові і інші відносини (наприклад, приватні або професійні обов'язки перед професійними, громадськими, етнічними, родинними чи релігійними групами або зв'язки з особами в одному й тому ж домашньому господарстві).

    d) Необхідно наводити більш переконливі приклади неприйнятних поведінки або стосунків тим групам чиновників, які працюють у сфері підвищеного ризику, включаючи відносини на "кордоні" між державою і приватним сектором, державні закупки, регулятивні і контрольні функції, а також укладання контрактів чи договорів.

    Особливу увагу необхідно приділяти виконанню державних функцій, які знаходяться в зоні особливої уваги громадськості або засобів масової інформації.

     Забезпечити доповнення Політики боротьби з корупцією врегулюванням ситуацій, пов'язаних з конфліктом інтересів, стратегіями діяльності організації і практичними підходами, що має сприяти виявленню усього розмаїття конфліктних ситуацій.

    a) Закони і кодекси є головним джерелом права, і вони повинні формулювати необхідні визначення, принципи і головні вимоги цієї Політики.

    b) Крім того, методологічні і учбові матеріали, а також поради і консультації, мають спиратися на практичні приклади конкретних заходів, які треба вжити для врегулювання ситуацій навколо конфліктів інтересів, особливо в умовах, які швидко змінюються, або в "сірих" сферах діяльності, таких як спонсорська підтримка.

    Переглядів: 457 | Додав: Novyj_rozdil | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Створити безкоштовний сайт на uCozCopyright MyCorp © 2024