П`ятниця, 26.04.2024, 13:37
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Новороздільське МУЮ
    Головна » 2015 » Квітень » 8 » На шляху до реформ
    12:02
    На шляху до реформ

    В рамках стратегії держави на децентралізацію влади саме на територіальні органи юстиції сьогодні покладено відповідальність за успішність та продуктивність у реалізації реформ цього напрямку.

    Територіальні органи юстиції є провідними суб’єктами реалізації напрямків діяльності не лише Міністерства юстиції України, але й локальними центрами здійснення державної правової політики. Їх діяльність суттєво впливає на рівень довіри населення до органів державної влади та перспективу захисту прав та свобод громадян.

    В свою чергу, потребує реформування вся система юстиції України. У зв'язку з чим, першочерговим завданням є наближення принципів діяльності територіальних органів юстиції до європейських стандартів прозорості, відкритості, оперативності та орієнтації на роботу «для людей».    

    Функціонування будь-якого державного органу є неможливим без трьох ключових складових – людського потенціалу, норм та алгоритмів діяльності, системи комунікацій. Тому реформування має відбуватись синхронно у всіх зазначених аспектах.

    Обрана Міністерством юстиції України орієнтація на оптимізацію організаційно-управлінської структури системи органів юстиції та підвищення якості кадрового потенціалу звичайно має відбуватись паралельно з удосконаленням норм та алгоритмів діяльності сфери юстиції на всіх її рівнях. Проблема територіальних органів юстиції (як і будь-якого іншого органу виконавчої влади) - забюрократизованість як системи документообігу, так і всіх сфер внутрішньої та зовнішньої комунікацій органу (процедура отримання довідок з реєстрів, система внутрішніх резолюцій та доручень). Нормативність реалізації та необхідність здійснення цих процедур ніхто не піддає сумніву, однак мова має йти про удосконалення механізмів та техніки їхньої реалізації завдяки використанню сучасних технологій. Мова йде про запуск системи електронного документообігу, електронної звітності, прийому громадян за допомогою відео зв'язку, використання системи googledocs, надання безоплатної правової допомоги у режимі онлайн тощо. Зменшення бюрократичних кроків у реалізації тієї чи іншої процедури призведе до вивільнення робочого часу працівників та буде більшою мірою відповідати оптимізованій системі територіальних органів.

    Сфера зовнішніх та внутрішніх комунікацій територіальних органів юстиції також потребує системного реформування на засадах прозорості, відкритості та доступності. Реалізація цих засад полягає у роботі з більш ефективною стратегією публічності територіальних органів юстиції (щодо висвітлення головних напрямів їхньої роботи у засобах масової інформації). А також у можливості залучення (у певних випадках) громадськості та незалежних експертів до процедури перевірок, нарад, прийомів у діяльності територіальних органів юстиції.

    http://glavnoe.ua/articles/a9759

    Переглядів: 375 | Додав: Novyj_rozdil | Рейтинг: 5.0/1
    Всього коментарів: 0
    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Створити безкоштовний сайт на uCozCopyright MyCorp © 2024