П`ятниця, 26.04.2024, 13:29
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Новороздільське МУЮ
    Головна » 2013 » Вересень » 18 » КОНФЛІКТІВ ІНТЕРЕСІВ НА ДЕРЖАВНІЙ СЛУЖБІ
    15:12
    КОНФЛІКТІВ ІНТЕРЕСІВ НА ДЕРЖАВНІЙ СЛУЖБІ

    Служіння суспільним інтересам - це головне завдання уряду та державних установ.

    Громадяни очікують чесного, справедливого і неупередженого виконання посадовими особами державних органів своїх функціональних обов'язків. Суспільство дедалі частіше висловлює сподівання, що уряд створюватиме такі умови, за яких приватні інтереси, ділові та інші зв'язки державних посадових осіб, не зможуть компрометувати механізм прийняття державних рішень або підривати авторитет системи державного управління. Суспільство постійно підвищує рівень вимог до уряду, тому неефективне врегулювання конфліктів інтересів державних посадових осіб може підірвати довіру громадян до органів державної влади.

    Між сектором державного управління, з одного боку, та приватним і некомерційним секторами, з іншого, виникли нові форми відносин, які спричиняють до дедалі тісніших форм співробітництва -- йдеться, наприклад, про партнерські організації за участю державних органів і приватних структур, саморегулювання, обмін персоналом чи спонсорство. В державному секторі виникли нові форми працевлаштування, які потенційно здатні змінити традиційні зобов'язання працівника перед роботодавцем та прояви лояльності до нього. Внаслідок цієї тенденції зараз виникає реальна можливість появи нових форм конфлікту інтересів, в тому числі приватних інтересів окремих урядовців та їх окремих державних функцій, тому занепокоєність суспільства, які дедалі зростає,  примушує уряди вживати усіх заходів для збереження доброчесності офіційного механізму прийняття рішень.

    Хоча конфлікт інтересів не слід ототожнювати з корупцією ipso facto (в силу власне факту), зростає розуміння того, що неадекватне врегулювання конфліктів між приватними інтересами та державними обов'язками урядовців може стати джерелом корупції. Відповідне завдання результативної політики запобігання конфліктам інтересів не повинно полягати виключно в забороні урядовцям мати будь-які приватні інтереси -- цей підхід навряд чи можна реалізувати. Безпосереднє завдання має радше полягати в підтриманні доброчесності та об'єктивності офіційних політичних і адміністративних рішень і системи державного управління в цілому. При цьому слід пам'ятати, що невирішений конфлікт інтересів спричиняє до різноманітних зловживань службовим становищем

    Як правило, це завдання можна вирішити створенням гарантій того, що державні органи матимуть та реалізовуватимуть (1) відповідні критерії і стандарти політики, котрі заохочуватимуть доброчесність; (2) ефективні процеси виявлення ризиків та врегулювання існуючих конфліктів інтересів; (3) адекватні механізми зовнішньої та внутрішньої підзвітності; а також (4) відповідні управлінські підходи - в тому числі санкції – аби забезпечити персональну відповідальність урядовців за відповідність їх поведінки як "духу", так і "літері" таких стандартів.

    Переглядів: 828 | Додав: Novyj_rozdil | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Створити безкоштовний сайт на uCozCopyright MyCorp © 2024