Четвер, 25.04.2024, 18:41
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Новороздільське МУЮ
    Головна » 2015 » Лютий » 10 » Додаткові відпустки
    10:38
    Додаткові відпустки

    За законодавством, що діяло до 1лютого цього року працююча мати дитини-інваліда з досягненням дитиною повноліття втрачала право на додаткову відпустку. Хоча всім відомо, що з повноліттям діти-інваліди, зокрема ті, яких ми називаємо людьми з обмеженими можливостями не стають самостійнішими і потребують такої ж уваги.

    Зазначене питання врегульовано Законом України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо удосконалення окремих положень соціальної політики)”. Зокрема, починаючи з 01.02.2014 року право на отримання щорічної додаткової відпустки отримали:матір інваліда з дитинства I групи підгрупи А,батько інваліда з дитинства I групи підгрупи А, який виховує дитину без матері (у тому числі у разі тривалого перебування матері в лікувальному закладі), а також особи, які взяли під опіку інваліда з дитинства I групи підгрупи А.

    Зазначена додаткова відпустка є оплачуваною і надається щорічно тривалістю 10 календарних днів. При цьому святкові та неробочі дні не враховуються. Додаткова відпустка може надаватись у будь-який час протягом календарного року та незалежно від відпрацьованого часу. Якщо працівник з якихось причин не скористався своїм правом на таку відпустку за кілька попередніх років, він має право використати її, а в разі звільнення, незалежно від підстав, йому має бути виплачена компенсація за всі невикористані дні відпусток, як це передбачено статтею 24 Закону України «Про відпустки». 

    Крім того,згадані  вище особи отримали право на відпустку без збереження заробітної плати тривалістю, визначеною у медичному висновку, але не більш як до досягнення дитиною-інвалідом підгрупи А, якій виповнилося шість та більше років, вісімнадцятирічного віку. Відповідні зміни внесено до статей 83 та 182-1 Кодексу законів про працю України та статей 4, 5 і 19 Закону "Про відпустки".

    Нагадаю, що право на додаткову щорічну відпустку мають також жінки, які працюють і мають двох або більше дітей віком до 15 років, або дитину-інваліда, жінки, які усиновили дитину, одинокі матері, батько дитини який виховує своїх дітей без матері (у тому числі у разі тривалого перебування матері в лікувальному закладі), особи, які взяли дитину під опіку,а також один із прийомних батьків. За наявності декількох підстав для надання додаткової щорічної відпуски її загальна тривалість не може перевищувати 17 календарних днів.

    Переглядів: 408 | Додав: Novyj_rozdil | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Створити безкоштовний сайт на uCozCopyright MyCorp © 2024