Субота, 20.04.2024, 03:12
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Новороздільське МУЮ
    Головна » 2014 » Вересень » 13 » Державна реєстрація шлюбу з іноземцями
    16:05
    Державна реєстрація шлюбу з іноземцями

    Шлюб між українцями і громадянами інших держав є досить поширеним явищем. Що ж стосується вступу до шлюбу, то ст.56 Закону України "Про міжнародне приватне право" зазначає, що форма і порядок укладення шлюбу в Україні між громадянином України та іноземцем або особою без громадянства визначаються правом України, тобто регулюється Сімейним кодексом України.

    Отже, відповідно до законодавства України, щоб зареєструвати шлюб особи повинні подати до органу державної реєстрації актів цивільного стану заяву про бажання вступити до шлюбу, пред’явивши при цьому свій паспорт. Особи, які раніше перебували у шлюбі можуть зареєструвати повторний шлюб за умови пред’явлення документів, що підтверджують припинення попереднього шлюбу або визнання шлюбу недійсним (свідоцтво про розірвання шлюбу, рішення суду про розірвання шлюбу, визнання шлюбу недійсним, яке набрало законної сили, свідоцтво про смерть одного з подружжя тощо).
    Документи про підтвердження припинення попереднього шлюбу, які передбачені законодавством іноземної держави та видані компетентними органами, повинні бути відповідним чином легалізовані, якщо інше не передбачено міжнародними договорами, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України.
    Якщо в паспортах або паспортних документах іноземців, осіб без громадянства, які проживають в іноземній державі відсутні відомості про сімейний стан, вони повинні одночасно подати документ про те, що не перебувають у шлюбі, виданий компетентним органом країни свого громадянства або країни постійного проживання та належним чином легалізований (легалізація консульською установою або дипломатичним представництвом України в цій країні, проставлення апостиля).
    Зазначені документи можуть бути також видані або легалізовані консульською установою або дипломатичним представництвом цієї країни в Україні та надалі легалізовані Міністерством закордонних справ України. 
    При цьому слід мати на увазі, що якщо документи громадян України, іноземців, осіб без громадянства, які є підставою для державної реєстрації шлюбу, складені іноземною мовою, то до них обов’язково додається переклад тексту на українську мову, вірність якого засвідчується дипломатичним представництвом або консульською установою України, посольством (консульством) держави, громадянином якої є іноземець (країни постійного проживання особи без громадянства), Міністерством закордонних справ, іншим відповідальним органом цієї держави або нотаріусом.
    Після подачі вищезгаданих документів і спливу одного місяця особи можуть реєструвати свій шлюб. 
    Вартість шлюбної церемонії з іноземцями коштує так само, як і з громадянами України.
    Переглядів: 399 | Додав: Novyj_rozdil | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Створити безкоштовний сайт на uCozCopyright MyCorp © 2024